URFADOSK

DOĞAYLA DOST
Haber ve duyuru için

"CUMHURİYET BAYRAMI" nın 99.Yılında Kahramanmaraş Baskonuş Yaylası'nda Kamp ve Doğa Yürüyüşü 29-30 Ekim 2022

"CUMHURİYET BAYRAMI" nın 99.Yılını Kahramanmaraş Baskonuş Yaylası'nda kamp ve doğa yürüyüşü yaparak kutlamak isteyenleri 29-30 Ekim'de bekliyoruz.
AYRINTILAR:
* Ulaşım öncelikli olarak kişisel araçlarla (ortak gider ödeme yoluyla) yapılmaya çalışılacak.Katılımcı fazla olursa araç tutma yoluna gidilebilecektir.
* Konaklama Cumartesi akşamı kişisel çadırlarda yapılacak.Doğada yürüyüş ve çevre gezisi yapılarak Pazar günü öğlenden sonra dönülecektir.Tesise girişte ücret alınmayacak,sadece çadır kurulacağından dolayı kalınan çadırlar için çadırbaşı 100.00 TL ücret alınmaktadır.Kişibaşı ücret alınmamaktadır.
* Kamp malzemelerini herkes özellikle kendileri temin edecekler,eksik olanlara olanaklar dahilinde malzeme temin etme yoluna gidilebilecektir.
*Beslenme kişisel olanaklarla yapılacaktır.Herkes yemeğini istediği şekilde yayladaki kır lokantasından ya da kendi hazırlıklarıyla temin yoluna gidecektir.
İletişim için : Kulüp sorumlusu 0 5057286067
Candan ÖZEN
RESMİ BİLGİLENDİRME:
ÇADIR KAMP ALANI:
• Elektrik, su, wc, duş ve güvenlik hizmetleri verilen yaylada, kendi çadırınızla kamp yapabilirsiniz.
• Kendi çadırınızı ya da karavanınızı getirip doğa ile iç içe kamp yapabilirsiniz.
• Kendi çadırınızda konaklama ücretine dahil olan hizmetlerimiz; görevlilerimiz tarafından gösterilen alan, gece boyu güvenlik, elektrik, su, WC
*Toprak zemin üzerinde ateş yakmak kesinlikle yasaktır. Kova gibi envanterler kullanılabilir.
• Çadır Kiralama Hizmeti yoktur.
GÜNÜBİRLİK YÜRÜYÜŞ (HIKING)
• Konaklama alanından itibaren 4100 m. yürüyerek Başkonuş Yaylası zirve noktasına (1850 m. Rakım) çıkıp, çevredeki muhteşem manzarayı seyrederken bulutların üzerinde olmanın keyfini yaşayabilirsiniz. Kısa , uzun ve orta mesafeli olarak üç ayrı yürüyüş rotası saptanarak misafirlerin performansına göre trekking tercihleri sunulmaktadır. Her an geyiklerle karşılaşıp unutulmaz fotoğraflar çekebileceğiniz trekking rotasının bitiş noktasında da, doyumsuz baraj manzarası sizlere ayrı bir seyir keyfi verecektir. Zirveden önce uğranabilecek 1650 m. rakımlı Sersem Yaylası’na uğrayıp leyleklerin göç yolunda konakladıkları yerleri de gözlemleyebilmek mümkündür.
• Konaklama alanının rakımı 1325 m civarındadır. Bu yüksekliğin insan sağlığı açısından çok uygundur.
" Doğamızı Her Koşulda ve Hepberaber Urfadosk la Keşfedelim."
"Urfadosk,Doğayla Dost"
"Şanlıurfa'nın İlk ve Tek Resmi Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü"
Doğada sadece ayak izlerimizi bırakmak,kulüp duyarlılığımızdır.
@urfadosk ,@urfadoskdoğasporları